Avdelningar

I Burlövs scoutkår finns det en avdelning för spårare,  en för upptäckare, en för äventyrare och en för utmanare.

Varje avdelning träffas en gång i veckan och gör olika aktiviteter. Vill du gå med i en avdelning, kontaktar du respektive avdelningsledare.

Gå med i vår kår och testa scouting

Kom på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningen, så kan de berätta mer.

Spåraravdelningen Stjärnorna för barn födda 2009-2010

alder-sparareI Scouterna har spårarna fått upp spåret på något nytt och vågar sig därför utanför hemmiljön med stort mod och med upptäckarglädje. De lär sig bäst genom att göra, och med kompisarna i Scouterna får de göra saker på riktigt, i sitt rätta sammanhang. Det är roligt bus utomhus som gäller.

Du kan börja som spårarscout våren det år du fyller åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

Kontakt: spararna@burlovsscoutkar.se

Upptäckaravdelningen Nomaderna för barn födda 2007-2008

alder-upptackareI Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag och alla får utrymme att utvecklas på sina villkor. Många upptäckare brinner för omvärlden och i Scouterna engagerar de sig i samhället tillsammans på ett konkret sätt. Upptäckarna testar olika roller och utmanas att ta plats genom äventyr och upplevelser.

Upptäckarscout blir man när man är tio år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med.

Kontakt: nomaderna@burlovsscoutkar.se

Äventyraravdelningen Yggdrasil för ungdomar födda 2004-2006

alder-aventyrare

I Scouterna utmanas äventyrarna i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang. Tillsammans reflekterar de över sin och andras insats. Äventyrarna bestämmer mycket själva och delar egna upplevelser med sina patrullkompisar samtidigt som ledaren ofta är närvarande och delar många upplevelser. Äventyrarna funderar på framtiden och i Scouterna får de stöd genom att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera sig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter i nationell och internationell miljö.

Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

Kontakt: yggdrasil@burlovsscoutkar.se

Utmanaravdelningen Zzzengångarna för ungdomar födda 2001-2003

alder-utmanareI Scouterna ställs utmanarna inför större uppgifter i ett allt tydligare internationellt sammanhang. Scouterna provar på vuxenrollen och alla får utrymme att testa och hitta sina roller. Som utmanarscout får man ta ett stort ansvar samtidigt som det är okej att vara barnslig eller bara vara. Utmanarna får möjlighet att pröva ett avancerat friluftsliv och engagera sig djupt i samhällsfrågor.

Du blir Utmanarscout när du blir femton år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.