Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna det år du fyller 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi erbjuder gemenskap, spänning och utveckling i en miljö där alla kan vara sig själva. Och vi är gärna utomhus!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Spåraravdelningen Stjärnskott har möten onsdagar klockan 18:00-19:30. Du kan mejla till spararna@burlovsscoutkar.se så får du snart ett svar ifrån oss. Du kan också ringa till scoutgården på 040-46 56 90 eller kom helt enkelt ner till ett möte och prata med oss.

Är du mellan 10-12 år?

Upptäckaravdelningen Nomaderna har möten måndagar klockan 18.30-20.00. Du kan mejla till nomaderna@burlovsscoutkar.se så hör vi snart av oss till dig. Du kan också ringa till scoutgården på 040-46 56 90 eller kom ner till ett möte och prata med oss.

Är du mellan 12-15 år?

Äventyraravdelningen Yggdrasil har möten torsdagar klockan 18:30-20:30. Du når oss på yggdrasil@burlovsscoutkar.se.

Är du mellan 15-18 år?

Då finns utmanaravdelningen Zengångarna för dig. Onsdagar mellan kl 19 och 21 har vi möte. Välkommen!

Var finns vi?

Du hittar scoutgården på Bladvägen 42 i Åkarp. Vårt telefonnummer är 040-46 56 90 och du kan även nå oss på info@burlovsscoutkar.se.