Ledarhappening

Ikväll har våra ledare och utmanare fått leka av sig! Mycket tänkande och fysisk aktivitet stod på agendan när vi besökte utmaningarnas hus! Ett stort grattis säger vi till Tummi Gummi, men bra kämpat till både Gnuttarna och Pellefanterna, kul Läs mer »

Terminsprogram ht -18

Detta är spårarnas termin som är fylld med att ifrån bus till allvar.   Terminsprogram HT-18 29/8 Välkomna tillbaka 5/9 Vad tänker du, det är okej 12/9 Två band ihop. 19/9 Föräldramöte, Scouter möte som vanligt. Mötet mellan 18.15-19.15 26/9 Läs mer »

Scoutlagen

Spårarna pratade om scoutlagen på gårdagens möte. De hade dem olika i scoutlagen men även några som inte tillhörde scoutlagen. I patrullerna fick de försöka komma fram till vilka som tillhörde scoutlagen och vilka som ledarna hade hittat på

Korvförsäljning

Utmanarna säljer nu korv för att bl.a samla ihop pengar till nästa års världsjamboree. Du kan stötta genom att gå in på: http://www.korvladan.se/korvlådor-40152059 och kolla vad du vill ha. meddela sedan namn, adress och beställning till scoutpatrik1@gmail.com   Tack för din Läs mer »

Terminstart

Hej. Nu drar vi igen en ny spännande termin för scouterna i burlövs scoutkår. Vi hoppas att både får träffa nya och gamla scouter. Spårarscouterna drar igen den 23 augusti mellan 18.00-19.30 Normaderna börjar sina scouter den 31 augusti mellan Läs mer »

Chiffermöte, 9 september

Chiffersnurra

Idag på scoutmötet så lärde vi oss om nya chiffer som vi ska kunna till hajken om två helger. Så här gjorde vi: Vi gick runt på scoutgården och på tomten och letade efter lappar som hade olika chiffer på sig. Läs mer »

Föräldramöte, 2 september

packningsröra

  I onsdags var det tid för föräldramöte för att ge föräldrarna möjlighet att bekanta sig med vad äventyrarscouting är och vem ledarna är. Vi fick besök av Martin Skans som visade bilder från och berättade om sin upplevelse av Läs mer »

Demokratimöte, 26 augusti

yggdrasil_150828

  ”Första punkten på dagordningen – ‘Mötet öppnas’.” Demokrati är inte helt lätt men för scouter är det viktigt att träna på för att kunna påverka samhället. Förra veckan fick scouterna sin patrulltillhörighet – Asar eller Vaner. Nu var det Läs mer »

Ny äventyrartermin, 19 augusti

Utskick

Då var det tid för en ny terminsstart för Yggdrasil. Det var mycket lek för att spralla av oss efter sommaren – ”Alla tar alla”, ”Amöba” och ”Bläckfiskleken”. Vi hann också med att formera de båda patrullerna för året – Asarna och Vanerna. Läs mer »