Chiffermöte, 9 september

Chiffersnurra

Idag på scoutmötet så lärde vi oss om nya chiffer som vi ska kunna till hajken om två helger. Så här gjorde vi:

Vi gick runt på scoutgården och på tomten och letade efter lappar som hade olika chiffer på sig.

Om man hittade en lapp skulle man lösa chiffret i patrullen,

och sedan om man då hade löst uppgiften/chiffret rätt, så hade man gått vidare och letat efter nästa lapp. Kul :)

Sen då när patrullen var helt klar och hade hittat alla lappar och löst dem så samlades patrullen i patrullrummen för att sedan gå ner i källaren.

I källaren så tände vi en lykta som stod mitt i en ring där vi satt allihopa. När vi hade tänt den och alla satt tysta så berättade Jonas en historia om Asagudarna, men han blev inte klar med hela historien så att han ska fortsätta nästa gång. (förhoppningsvis)     : – )

Efter Jonas historia så sjöng vi scoutsången. Sen var mötet avslutat för denna onsdag.

Detta mötet var kul för vi fick lära oss chifferna, så om två helger är det en hajk som vi laddar för.

/Linnea i Vanerna