Demokratimöte, 26 augusti

yggdrasil_150828

”Första punkten på dagordningen – ‘Mötet öppnas’.”

Demokrati är inte helt lätt men för scouter är det viktigt att träna på för att kunna påverka samhället. Förra veckan fick scouterna sin patrulltillhörighet – Asar eller Vaner. Nu var det tid för att hålla årsmöte i patrullen och formera sig. Det innebär att följa en dagordning, att välja mötessekreterare och ordförande och att skiva protokoll. Två patrulledare valdes i varje patrull och patrullfunktioner utsåg. Att alla har ett ansvarsområde är viktigt. Och så måste patrullen ha stadgar, men vad är det för något? Som sagt, demokrati är inte helt enkelt.
På patrulledarnas rådsmöte bestämde att på nästa veckas föräldramöte ska alla leka leken ”Alla tar alla” och det övades i slutet av mötet. Vi lyckades också få med några spårarföräldrar och- ledare att vara föräldrar-stand ins.

”Och slutligen punkt åtta på dagordningen – ‘Mötet avslutas’ – tack alla för att ni kom!”