Föräldramöte, 2 september

packningsröra

I onsdags var det tid för föräldramöte för att ge föräldrarna möjlighet att bekanta sig med vad äventyrarscouting är och vem ledarna är.

Vi fick besök av Martin Skans som visade bilder från och berättade om sin upplevelse av World Scout Jamboree 2015 i Japan. Världsjamboreerna är som scouternas OS – de arrangeras vart fjärde år och scouter från hela världen deltar. Nästa tillfälle är 2019 i Virginia, USA. Det är det enda tillfälle som nuvarande äventyrare (och en del av upptäckarna) kan åka som deltagare på en världsjamboree. Det är i äventyrarna som scoutvärlden plötsligt blir mycket större och flera andra arrangemang omnämndes, bland annat den nationella jamboreen på Rinkaby 2017.

Scouting ger (oavsett ålder) möjlighet att leka och det gjorde vi – scouter, föräldrar och ledare – i den stimmiga ”Alla tar alla”. Under en fikastund med Christinas goda chokladkaka (gluten och mjölkproteinfri!) vid Åkarpsdammen passade Christina och Jonas på att visa och prata om packning och utrustning inför den stundande Smugglarhajken den 19-22 september. Ett tips är att titta på artiklarna om klädteknik här i bloggen.